top of page

Katsaus näyttelyvuoteen 2016


Nyt kun Nils Dardelin näyttely Turun taidemuseossa ja Ismo Kajanderin näyttely Wäinö Aaltosen museossa viettävät viimeistä päiväänsä, on hyvä luoda katsaus tulevaan näyttelyvuoteen 2016.


Turussa nähdään Turun taidemuseossa 5.2.-8.5. Miikka Vaskolan näyttely. Kesällä luvassa on Baltiska speglingar ja loppuvuodesta Helene Schjerfbeckin näyttely. Myös kokoelmanäyttely vaihtuu 25.11. alkaen. WAM:issa alkaa myös 5.2. Saara Ekströmin näyttely Alkemia, kesänäyttelynä taas on Mansikkapaikka, jossa "katsotaan Turun kaupungin taidekokoelmaa uusista näkökulmista." Ars Novassa puolestaan on kesällä esillä 15 huonetta, ja loppuvuodesta Vuoden nuori taiteilija 2016: Reima Nevalainen, sekä "perinteisinä pidettyjä taiteen aihealueita" esittelevä Asetelmasta maisemaan.


Helsingissä on luvassa hyvin mielenkiintoinen näyttelykevät. Tove Jansonin taiteelle omistettu pysyvä galleria avautuu 29.1. Helsingin taidemuseo Hamiin. Kiasmassa avautuu 4.3. Ernesto Neton näyttely, ja Ateneumissa päästään nauttimaan 5.2. alkaen ranskalaisen kuvanveistäjä Auguste Rodinin taiteesta. Lisää Helsingin näyttelytarjonnasta voi lukea Helsingin Sanomista täältä.


Suomen taidemuseoissa nähdään tänä vuonna hieno ja monipuolinen valikoima taidetta. Esimerkiksi Hyvinkään taidemuseossa on kesän ajan esillä Humala ja Krapula 100 vuotta -näyttely, joka kiinnostaa itseäni suuresti. Kesällä on hyvin aikaa maakuntamatkailuun - turkulainenkin voi tehdä taide-ekskursion joenvartta pidemmälle!

bottom of page